6. Heyet KCK Yetkilileriyle Görüştü

İmralı’ya giden 6. heyetimiz, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile yaptığı görüşmenin izlenimlerini Medya Savunma Alanları’nda KCK yetkilileriyle paylaştı. KCK yetkilileri, kendi sorumluluklarına sahip çıktıklarını, ancak hükümetin sorumluluklarına sahip çıkmadığını ve somut adımlar atmada ketum davrandığını belirtti. 

İmralı’ya giden 6. heyetde bulunan Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş ve Grup Başkanvekilimiz Pervin Buldan, KCK yetkilileri ile görüşme gerçekleştirdi. Kandil’de KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, KCK Yürütme Konseyi Üyeleri Mustafa Karasu, Sabri Ok, Ronahî Serhad ve Sülbüs Perî tarafından karşılanan 6. heyet yapılan görüşme ardından Medya Savunma Alanları’ndan ayrıldı.

Alanda dolaşan insansız keşif uçakları nedeniyle beklenenden daha geç başlayan görüşmede heyetin süreç hakkındaki görüşlerini dinleyen KCK yetkilileri, ardından sürece ilişkin kendi görüşlerini aktardı. Görüşmede KCK yetkilileri, sürecin önünün açılması için Kürt Özgürlük Hareketi olarak kendi sorumluluklarına sahip çıktıklarını ve bu sorumlulukların gerekliliklerini yerine getirdiklerini, hükümetin ise sorumluluklarına sahip çıkmadığını ve somut adımlar atmada ketum davrandığını belirterek bu durumdan kaynaklanan memnuniyetsizliklerini dile getirdi.

Görüşme ardından heyet Medya Savunma Alanları’ndan ayrıldı.
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.