Botan’daki ‘Uzun Yürüyüş’ Andaç’a ulaştı


BDP Şırnak İl Örgütü'nün karakol, baraj, doğa katliamı, arama noktaları ve operasyonlara karşı "Uzun Yürüyüş" adıyla Uludere'ye bağlı Habur 2 köyünden Andaç (Elemun) köyüne kadar gerçekleştirdiği yürüyüş başladı.
BDP Şırnak İl Örgütü'nün karakol, baraj, doğa katliamı, arama noktaları ve operasyonlara karşı 8-9 Haziran tarihlerinde "Uzun Yürüyüş" adıyla gerçekleştirdiği eylem için binlerce kişi BDP Cizre İlçe binası önünde bir araya geldi.
Şırnak, ilçe, belde ve köylerinden gelen binlerce kişi, alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde araçlarla Habur 2 köyüne doğru hareket etti. Habur 2 köyüne varan kitle araçlardan inerek, zılgıt ve sloganlar eşliğinde toplanmaya başladı.
Aralarında BDP Şırnak il, ilçe ve belde yöneticileri ile bölge belediye başkanları, barış anneleri, MEYADER, KURDİ-DER, il genel ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu binlerce kişi, sık sık "Biji Serok Apo", "Öcalan", "PKK halktır halk burada" sloganı atarak, "Özgürlüğümüzün teminatı olan şehitlerimiz demokratik kurtuluşun da teminatı olacaktır" yazılı parkartı ile yürüyüşe başladı.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve yaşamını yitiren gerillaların fotoğrafı, konfederalizm ve 20 metrelik PKK bayrağının taşındığı yürüyüşte kitle "Çerxa şoreşe" marşı okuyarak sloganlarla yürüdü. Yoldan geçen araçlar kornalar ile yürüyüşe destek verdi.

Yürüyüşe geçen kitlenin arasında yaşlıların da olduğu görülürken, yürüyüş Habur 2 köyünden çadırın kurulacağı Andaç (Elemun) köyüne doğru devam ediyor.



BDP Şırnak (Şirnex) İl Örgütü'nün karakol, baraj, doğa katliamı, arama noktaları ve operasyonlara karşı 8-9 Haziran tarihlerinde organize edilen "Uzun Yürüyüş"e katılan binlerce kişi Andaç (Elemun) Köyü’ne ulaştı.
Roboskî (Uludere)'ye bağlı Habur 2 Köyü’nden yürüyüşe geçen ve aralarında BDP Şırnak il, ilçe ve belde yöneticileri ile bölge belediye başkanları, barış anneleri, MEYADER, KURDİ-DER, il genel ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu binlerce kişi Andaç (Elemun) Köyü’ne ulaştı.
"Özgürlüğümüzün teminatı olan şehitlerimiz, demokratik kurtuluşun da teminatı olacaktır" yazılı pankartın açıldığı yürüyüşte,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri ile yaşamını yitiren PKK’lilerin fotoğrafları, Demokratik Konfederalizm bayrağı ile 20 metrelik PKK bayrağı taşındı. Sık sık “PKK halktır halk burada”, “Bıji Serok Apo” sloganları atan ve zılgıtlar çeken kitle, “Çerxa şoreşe" marşını okudu.
20 kilometre yürüdükten sonra Andaç Köyü’ne ulaşan binlerce kişi köylüler tarafından davul zurna, alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Köyde kurulan çadırda toplanan eylemciler "Önder Apo barış savaş nedenidir" yazılı pankart açarken, bu sırada bir grup genç, 10 metrelik PKK bayrak ile çevredeki dağlara tırmandı.


Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.