Şırnak'ta çocuklar, ellerindeki 'Çocukların Çalıştırılmasına Hayır' yazılı pankartla bir kilometre yürüdü.

Şırnak'ta, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organizasyonuyla çocuklar, ellerindeki 'Çocukların Çalıştırılmasına Hayır' yazılı pankartla bir kilometre yürüdü.
Yürüyüşe katılan Şırnak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Ergel, 12 Haziran çocukların çalıştırtmasına, çocuk işçiliğine son verilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen gün olarak, çocukların çalıştırtmasına hayır diyoruz. Sokakta çalışan çocuklar, tehlike ve risk altındalar. Bunların sosyal gelişmeleri yönünde tehlike ve risk arz etmektedir. Hem de çocukların eğitimleri, gelişmeleri ve diğer hakları konusunda sıkıntı yaşanmaktadır. Onun için çocukların 18 yaşına kadar çalıştırılmadan, eğitimlerini tamamlayıp, bedenleri beli bir gelişim kaydettikten sonra, diğer çalışmaları yürütmekte daha faydalı görüyoruz ve düşünüyoruz. Dünya'da gelişmekte olan ülkelerde yaklaşık olarak 218 bin çocuk işçinin olduğu tahmin edilmektedir. Bu vahim bir durumdur. Bununla ilgili sosyal politikaların gelişmesinde yarar vardır. Son zamanlarda devletimiz, hükümetimiz ve bakanlığımız bu konuda gerekli çalışmaları yürütmektedir."
'Ben çocuğum haklarım yarım', 'Çocuk işçiliğine yol açmayın', 'Mendil ya da çiçek değil gelecekleridir ellerinden aldığınız' ve 'Çocukların geleceklerini satın almayın' yazılı dövizleri taşıyan çocuklar, sık sık 'Çocuklar okula, çocuk işçiliğine hayır' sloganı attı.
Çocuklar İl Kültür Müdürlüğü'nde çocuk haklarıyla ilgili sinevizyon gösterisini izledi. - Şırnak
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.