Cizre'de Yaz Futbol Okulu Sporcularına Spor Kıyafeti Dağıtıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Fatih Ortaokulu bünyesinde açılan ve üç ay devam edecek olan yaz futbol okuluna seçilen 100 öğrenciye okul müdürlüğü tarafından spor kıyafetleri ve spor malzemeleri dağıtıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Fatih Ortaokulu bünyesinde açılan ve üç ay devam edecek olan yaz futbol okuluna seçilen 100 öğrenciye okul müdürlüğü tarafından spor kıyafetleri ve spor malzemeleri dağıtıldı.
Fatih Ortaokulu Okul Müdürlüğü'nün sokaklarda oynayan çocukları çocuk işçiliği ve kötü alışkanlardan uzaklaştırmak için futbol antrenörü cengiz Şeremet ve beden eğitimi öğretmeni Sinan Yapa'nın girişimleri ile hayata geçirdiği yaz futbol okuluna seçilen öğrencilere spor kıyafetleri ve spor malzemeleri dağıtıldı. Fatih Ortaokulu Müdürü Lokman Nas, futbol antrenörü ve beden eğitimi öğretmenlerinin gayretleri ile okul bünyesinde kurulan yaz futbol okulunu açmalarındaki amacın, çocukları sokaklardan uzaklaştırmak ve çocukları çocuk işçiliğinden kurtarmak olduğunu söyledi. Okulun bünyesinde kurulan yaz futbol okulu kulübüne seçilen 100 öğrenciye spor kıyafetleri ve spor malzemelerini dağıtmanın sevincini yaşadıklarını belirten Cengiz Şeremet ise, yaz ayları boyunca öğrencileri sokaklardan uzaklaştırıp öğrencilerin sportif faaliyetlerde daha fazla yer almalarını sağlamak amacı ile bu çocuklara futbol eğitimi vereceklerini kaydetti.
Fatih Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni Sinan Yapa ise, "Okulumuz bünyesinde açılan ve bugün spor kıyafeti ve spor malzemelerini verdiğimiz öğrenciler alacakları futbol eğitiminin yanında kendilerine kişilik eğitimi de verilecek. Yaz ayları boyunca devam edecek olan bu faaliyetin temel amacı çocukların sağlıklı ve eğitimli bir şekilde spor yapmalarını sağlamak ve bu çocukların topluma yararlı birer birey olarak yetiştirmektir" dedi.
Cizre'deki okullarda kulüpleşme kriterinin oluşmaması nedeni ile çocukların boş vakitlerini sokaklarda geçirdiğini ifade eden Yapa, "Biz Fatih Ortaokulu olarak öğrencilerimizi sokaklardan uzaklaştırmak amacı ile okulumuzdaki yetenekli çocukları keşfedip okuldaki eğitimlerinin yanında iyi bir futbol eğitimi ile futbola kazandırılmasını sağlamaya çalışacağız. Bu anlamda bize destek veren okul müdürümüz Lokman Nas'a öğrenciler adına teşekkür eder bu tür faaliyetlerin diğer okullara da örnek olmasını dilerim" dedi. - ŞIRNAK

 

Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.