Cizre İçkale'de Arkeolojik Kazı Çalışmalarına Start Verildi



Cizre İçkale Arkeolojik Kazı Çalışmalarına Prof. Dr. Gülriz KOSBE’nin bilimsel danışmanlığında ve Cizre Kaymakamlığı’nın mali desteği ile start aldı.
HABER MRK - Mardin Müzesi marifeti ile "Cizre İçkale Arkeolojik Kazı Çalışmalarına Prof. Dr. Gülriz KOSBE’nin bilimsel danışmanlığında ve Cizre Kaymakamlığı’nın mali desteği ile, 5 arkeolog ve 35 kişilik ekiple 1 Haziran itibari ile başlandı.
Birinci etap, İçkale’nin mahiyetinin anlaşılması için arkeolojik sondaj çalışması ile elde edilen veriler doğrultusunda önümüzdeki günlerde sistemli arkeolojik kazı çalışmaları ile yılsonuna kadar sürecek.
Bölge tarihi ve arkeolojik açıdan anlaşılmasının önünü açacak olan bu çalışmanın Şırnak İli sınırları içerisinde “İlk Arkeolojik Kazı Çalışması” olduğunu söyleyen Mardin Müzesi arkeologlarından ve İçkale Arkeolojik Kazı Çalışmasından Sorumlu olan Arkeolog Mesut ALP, “Cizre Kalesi’ne bugüne kadar hiçbir Arkeoloji heyeti giremedi ve herhangi bir Arkeolojik Kazı çalışması da yapılmadı. Bu sebeple Cizre İçkale’de yapılan bu kazı çalışmaları ilk olma özelliği de taşıyor.” şeklinde konuştu.
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.