Silopi'de 'süreç' toplantıları devam ediyor


Silopi'de 'süreç' toplantıları devam ediyor

BDP Silopi İlçe Örgütü, sürece ilişkin halk toplantıları gerçekleştirdi.
ŞIRNAK - Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve BDP, Şırnak'ın Silopi ilçesinde siyasal sürece ilişkin halk toplantıları almaya devam ediyor.

Yeni sürece ilişkin halkı bilgilendirmek ve halkın süreç hakkındaki görüş ve önerilerini almak amacıyla BDP Silopi İlçe Örgütü, Yenişehir, Karşıyaka ve Harun Boy mahallelerinde yaşayan yurttaşlar ile Mele İsmet Camisi yanındaki boş alanda bir araya geldi. Toplantıya BDP PM Üyesi Abit Durak, BDP Şırnak İl Eş Başkanı Hame Akti, BDP Silopi İlçe Başkanı Muhsun Kunur, BDP Silopi İlçe Örgütü yöneticileri, belediye meclis üyeleri, ve çoğunluğu kadınlardan oluşan yüzlerce kişi katıldı.

Toplantının yapıldığı alan BDP bayraklarıyla süslenirken, "Em pengava rızgariya demokratik sılav dıkın" pankartı asıldı. Toplantıda sık sık "Biji Serok Apo", "Bê serok jiyan nabe" sloganları atıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı, PKK ve KCK bayraklarını gençler tarafından taşınarak alanda dolaştırıldı.

Yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından toplantının açılış konuşmasını BDP PM Üyesi Abit Durak yaptı. Durak, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlatmış olduğu sürece herkesin sahip çıkmasını istediklerini, bu dönemde halkın üstleneceği rolün önemine dikkat çekerek, "Kürt halkı olarak bu dönemde daha çok örgütlenmek, her zamankinden daha fazla geliştirmek zorundayız. Süreci başlatan Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'a, örgütlülüğümüze ve halkımıza inanıyoruz. Demokratik siyasetin ön plana çıktığı bir süreçtir" diye konuştu. Ardından konuşan BDP Silopi İlçe Başkanı Muhsun Kunur ise, "Biz de halkımızla birlikte bu sürece destek olmak için gece gündüz çözüm için ne gerekirse yapmalıyız. Kürtler de diğer halklar gibi kendi topraklarında dili ve kültürü ile özgürce yaşamak istiyor. Bundan sonra Kürtleri inkar etme, yok sayma zamanı değil, var olan bir halkın kültürüyle, diliyle ve kimliğiyle tanıma zamanıdır" dedi. 
Toplantıda, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın Newroz'da gönderdiği mektup okundu. Halk toplantılarının Silopi ilçesine bağlı köy ve beldelerde de devam edeceği belirtilerek, 10 Mayıs'ta BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Silopi'ye yapacağı ziyarete katılım çağrısı yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı yürütülen tartışmalarla gece geç saatlere kadar sürdü. DİHA 

Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.