Uludereli Ailelerden 'Görevsizlik' Kararına Tepki

Uludere'de hayatını kaybedenlerin yakınları soruşturma dosyasının Genelkurmay Askeri Savcılığı'na gönderilmesine tepki gösterdi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişinin yakınları, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevsizlik kararı verip, dosyayı Genelkurmay Askeri Savcılığı'na göndermesine tepki gösterdi.
Şırnak'ın Uludere İlçesi, Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen ve 34 kişinin öldüğü hava operasyonunu soruşturan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma dosyasını görevsizlik kararı verip, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na göndermesine, ölenlerin aileleri tepkide bulundu.
Uludere'nin Gülyazı Köyü'nde yaşayan ölen 34 kişinin aileleri savcılığın kararı üzerine büyük üzüntü yaşadıklarını dile getirip, bazı anneler gözyaşları döktü. Olayda kardeşi Serhat Encü'yü kaybeden Ferhat Encü, aileler adına yaptığı açıklamada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği görevsizlik kararının toplum vicdanında mahkum olacak bir karar olduğunu iddia etti. Encü, şöyle konuştu:
"Bu karar ne hukukla, ne adaletle, ne insanlıkla bağdaştırılan bir karardır. Hele hele bu süreçte, böylesi bir kararın verilmesi, sürece yönelik bir sabotajdan ibaret değildir. Bir yandan barıştan bahsederken bir yandan katliamlardan yüzleşmekten bahsederken, öbür yandan böylesi bilinçli ve planlı bir katliamın üzerini örtmeye yönelik bir karar veriyorlar. Artık AKP hükümeti bu sürecin ruhuna uygun hareket etmesi gerekiyor. Yoksa çatışmalı ortam yeniden oluşabilir, bunu dikkate alması gerekiyor. AKP hükümetinin ve Başbakan'ın bu yapmış olduğu Roboski katliamı ile yüzleşmeli ve bunun hesabını vermeli."
Encü, aileler olarak bu kararı tanımadıklarını ve hukuksuzluğu kabul etmediklerini belirterek, "Burada herkese seslenmek istiyorum. Bu hukuksuzluğa sessiz kalmayın, bu adaletsizliğe kulaklarınızı vicdanlarınızı kapatmayın. Biz 18 aydır bu acılarla, bu hukuksuzluklara yaşıyoruz. Biz artık yeter diyoruz. Artık canımızı yakmayı bıraksınlar haktan adaletten olmayı tercih etsinler. Bizim için Türkiye'de bulunan bu hukuk sisteminde bir beklentimiz yok. Biz diğer hukuksal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe sonuna kadar direneceğimizi, buradan herkese ilan ediyoruz. Herkesi bu insanlık mücadelemizin destek vermesini çağırıyoruz. Herkesi bu mücadelede yer almasını istiyoruz. Bu bir insanlık sorunu bu sorunun artık çözülmesi gerekiyor" dedi.
Olayda hayatını kaybeden Serhat Encü'nün annesi Halime Encü de, savcılığın verdiği karara tepki gösterip, olayı üstünün kapatılmaya çalışıldığını söyledi. Encü, "Biz artık devletin adaletine güvenmiyoruz. Hakkımızı Avrupa'da arayacağız" dedi. - Şırnak / Uludere
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.