Silopi'de YDG-H polisle çatıştı

Kuruluşunu ilan eden Yurtsever Devrimci Genç Kadın Birliği'ni (YDGK) selamlamak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a "özgürlük" talebi ve Taksim'deki polis şiddetini protesto etmek için Silopi'de eylem yapan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) aktivistleri polisle çatıştı.
Kuruluşunu ilan eden Yurtsever Devrimci Genç Kadın Birliği'ni (YDGK) selamlamak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a "özgürlük" talep etmek ve Taksim'deki polis şiddetini protesto etmek amacıyla Silopi Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) aktivisti yüzlerce genç alanlara çıktı. Akşam saatlerine doğru  Harun Boy, Başak ve Barbaors toplanan yüzleri maskeli yüzlerce genç önce, "Yurtsever Devrimci Genç Kadın Birliği'nin kuruluşunu selamlıyoruz" yazılı pankart açarak Barbaros mahallesine doğru yürüdü. Alkış, zılgıt ve "Bijî Serok Apo", "Gençlik Apo'nun fedaisidir" ve "PKK halktır, halk burada" sloganları eşliğinde caddeye çıkan gençler, sokak başlarına ve caddeye de taşlarla barikat kurdu. Kısa sürede olay yerine gelen polisler, çok sayıda akrep tipi zırhlı araçlarla gençlere gaz bombası saldırmaya başladı. Polisin saldırısına gençler de molotofkokteyli, taş, ses bombası ve havai fişeklerle karşılık vermeye başladı.
Barbaros mahallesinde polisler arasında başlayan çatışmalar kısa sürede tüm sokaklara sıçradı. Burada da bir grup genç yola çıkarak, Emniyet Müdürlüğünde ve nöbet kulübesine havai fişeklerle ve ses bombası atarak polisle çatıştı. Polisin sert müdahalesine karşı gençler "Bijî Serok Apo", "Faşist TC Kürdistan'dan defol" sloganları attı.  Gençler ile polis arasında yaşanan çatışma ara sokaklarda gece geç saatlere kadar sürdü.
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.