Kışanak’ın annesi Elazığ’da toprağa verildi


BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın annesi Melek Özer, Elazığ'da gerçekleştirilen kitlesel törenin ardından toprağa verildi.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın 88 yaşındaki annesi Melek Özer, Yıldızbağları Cemevi’nde gerçekleştirilen törenin ardından Sûn Köyü’nde toprağa verildi.

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın 88 yaşında yaşamını yitiren annesi Melek Özer, daha önce kısmi felç geçirmiş ve 1 Mayıs günü yere düşmesi sonucu kalça kemiği kırılarak ameliyata alınmıştı. Bir ay hastanede gördüğü tedavinin ardından önceki gün evine götürülen Özer, dün öğlen saatlerinde yaşamını yitirmişti. Annesinin yaşamını yitirdiği haberini alarak dün Elazığ’a gelen BDP Eş Başkanı Kışanak burada babası Lütfi Özer ile beraber taziyeleri kabul etti.

Özer’in cenaze törenine, BDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Van Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Amed Milletvekili Leyla Zana, Ezidiler Federasyonu Başkanı Feleknaz Uca, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, BDP İstanbul İl Eş Başkanı Asiya Kolçak, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Filiz Koçali, Fırat Anlı, Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Batman Belediye Başkanı Vekili Serhat Temel Kuzey Kürdistan’daki BDP üye ile yöneticileri, STK temsilcileri ve yüzlerce kişi katıldı.

Yıldızbağları Cemevi’nde düzenlenen törenin ardından Özer’in cenazesi oluşturulan konvoy eşliğinde Elazığ merkeze bağlı Sûn Köyü Mezarlığı’na getirilerek burada defnedildi. Özer’in defnedilmesinin ardından kısa bir konuşma yapan oğlu Hüseyin Özer, “Annem Melek, bu coğrafyada yaşayan tüm kadınlar gibi tüm acıları çekti. Ama bize hiç acılarını yansıtmadı. Bizleri mücadelemizde hiç engellemedi. Ona minnettarız ve bu günümüzde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize çok teşekkür ederiz" dedi.

Cenaze törenin ardından kitle, Alevi inanışına göre üç gün boyunca verilecek olan helalleşme yemeğine katıldı.
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.