Kaybolduktan 18 Yıl Sonra Kemikleri Bulununca Cenaze Töreni Düzenlendi

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde Şubat ayında yapılan kazılarda bulunan kemiklerin Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemesinde, Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 1995 yılında kaybolan Mehmet Emin Aslan'a ait olduğu tespit edildi.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde Şubat ayında yapılan kazılarda bulunan kemiklerin Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemesinde, Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 1995 yılında kaybolan Mehmet Emin Aslan'a ait olduğu tespit edildi. Ailesine teslim edilen kemikler bugün İdil'de törenle toprağa verilirken, ilçe merkezindeki esnaf da kepenk kapattı.
Şırnak'ın İdil İlçesi'nde 1995 yılında gözaltına alınan ve o tarihte 19 yaşında olan Mehmet Emin Aslan'dan bir daha haber alınmadı. Ailesi ve avutlarının yaptığı başvuru üzerine Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Mardin'in Dargeçit İlçesi'ne bağlı Bağözü Köyü'ndeki kuyuda 24 Şubat 2013 günü kazı çalışması yapıldı. Kazılarda 2 kişiye ait kafatası ile 7 kişiye ait kemikler bulunarak, incelenmek üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
ESNAF KEPENK KAPATTI
Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede kemiklerinden birinin İdil nüfusuna kayıtlı Mehmet Emin Aslan'a ait olduğu belirlendi. Kemikler, dün Aslan'ın ailesine teslim edildi. Aslan için bugün İdil'de cenaze töreni düzenlendi. Eczane ve fırın dışında esnafın kepenk açmadığı ilçede cenaze törenine katılan kalabalık, çeşitli tarihlerde faili meçhul cinayetlerde hayatlarını kaybedenlerin fotoğrafları ile çeşitli pankartları taşıyarak Şeyh Hasan Mezarlığı'na yürüdü. Ellerinde PKK flamaları ve Abdullah Öcalan fotoğrafları bulunan yüzleri kapalı bir grup sık sık, 'İntikam', 'Kayıplar bulunsun hesap sorulsun' sloganları attı.
İlçe merkezindeki Toplu Konutlar Camisi'nde dini vecibeler yerine getirildikten sonra kalabalık grup, kemiklerin bulunduğu tabutu, Şeyh Hasan Mezarlığı'na kadar omuzlarda taşıdı. Mezarlıkta bir dakikalık saygı duruşunda bulunan kalabalık grup, daha sonra Aslan'a ait kemikleri toprağa verdi.
18 yıl sonra ailesi, Aslan için evlerinin önünde taziye çadırı kurarak, taziyeleri kabul etti. - Şırnak
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.