İdil Süryani Köyü'nde 'Cinayet' Gerginliği

Arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada B.Uyanık'ın öldüren katil zanlısı Engin Üstüner'in ailesi köyü terk etti.


Şırnak'ın İdil İlçesi'ne bağlı Öğündük Köyü'nde nisan ayında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada Besim Uyanık'ın öldürülmesinin ardından katil zanlısı Engin Üstüner'in ailesi köyü terk etti. Üstüner ailesinin bugün köye döneceği haberini alan Besim Uyanık'ın yakınları jandarma karakoluna yürüdü. Köyde sıkı güvenlik önlemleri alınırken, güvenlik güçleri öfkeli aileyi yatıştırdı.
İdil İlçesi'ne bağlı ve Süryani vatandaşların yaşandığı Öğündük Köyü'nde geçen nisan ayında aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan akraba aileler arasında çıkan bıçaklı kavgada, 34 yaşındaki Besim Uyanık ölürken, kardeşi Habib Uyanık ise yaralandı. Olayın ardından Engin Üstüner, tutuklanırken yakınları da köyü terk etmek zorunda kaldı.
İki aile arasındaki husumetin kan davasına dönüşmemesi için devreye BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ile ilçenin ileri gelenleri girip aileleri barıştırdı. Ancak, Uyanık ailesi, Üstüner ailesinin köye dönmesini istemedi.
Köyde yaşayan Uyanık Ailesi dün gece Üstüner ailesinin köye geleceği haberleri üzerine köy yoluna barikatlar kurarak beklemeye başladı. Bu sabah erken saatlerde Üstüner Ailesi'nin köydeki jandarma karakolunda olduğunu öğrenen Uyanık Ailesi'nin fertleri karakola yürüyüşe geçti. Aralarında köylülerinde bulunduğu yaklaşık 100 kişi karakol önünde jandarmalar tarafından durdurdu.
Gerginlik üzerine köye il merkezi ve ilçelerden jandarma ve polis ekipleri ile ambulanslar sevk edildi. TOMA araçlarının da bulunduğu köyde sıkı güvenlik önlemleri alındı.
İdil İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Alkan da köye gelerek, öfkeli köylüleri sakinleştirdi. Bu sırada köyü terk eden Üstüner ailesinin evi de aralarında köy korucularının da bulunduğu güvenlik görevlileri tarafından koruma altına alındı.
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.