Silopi'de engelli çocuğa gıda yardımı yapıldı.

Silopi ilçesinde engelli çocuğa  gıda yardımı yapıldı.
Silopi'de doğuştan felçli ve konuşma engelli olan 16 yaşındaki Özlem Ögen, dişindeki rahatsızlık nedeniyle hiçbir şekilde katı sıvı ile beslenemiyor. 4 yıl önce babasını kaybeden Özlem ve ailesi özürlü maaşı ile geçinmeye çalışıyor. Özlem'e yardım için Silopi Engelliler Yardımlaşma Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer ve Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu öğretmenleri çalışma başlattı.
Dernek Başkanı Süer ve öğretmenler topladıkları para ile Ögen ailesine gıda yardımında bulundu. Süer, derneklerine kayıtlı Ögen'in engelli olmasının yanı sıra ağız ve diş rahatsızlığı olduğunu, bu nedenle ağız tedavisinin yapılması gerektiğini söyledi.
Ögen'i özel bir ağız ve diş polikliniğine götürdüklerini kaydeden Süer, şöyle konuştu:
"Bize hastamızın tedavi için genel anestezi ile tam bir ağız bakımı yapılmasının gerektiği, aksi taktirde kız çocuğunun çene yapısının da bozulacağını söylediler. Bu tedavi için en yakın yer olarak Ankara Mamak'ta bulunan engelli kliğini adres gösterildi. Ögen çok mağdur durumda. Devletin buna sahip çıkmasını istiyoruz. Biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Ufak da olsa ailesine bir yardım yapmak istedik. Öğretmenler Ögen'in durumundan haberdar olmuş. Kendi aralarında topladıkları yardımlar ile Ögen'in sevindirdiler."
Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu Müdür Yardımcısı Aydın Vural ise Ögen'in içerisinde bulunduğu sıkıntının kendilerini derinden etkilediğini belirterek, bu nedenle öğretmenlerle Ögen'e yardım etmek istediklerini belirtti.
Ögen'in tedavisi için destek beklediklerini kaydeden Vural, "Ancak bizim de yapacaklarımız sınırlı olduğu için bu konuda imkan ve çevre sahibi olan duyarlı vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Çünkü hepimiz birer engelli adayıyız. Duyarlı vatandaşlarımızdan ricamız öncelikle Ögen için harekete geçsinler" diye konuştu.
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.