TOPLUM-DER KALKINMIŞ BİR ŞIRNAK, GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTİYOR

TOPLUM-DER KALKINMIŞ BİR ŞIRNAK, GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTİYOR

Şırnak Toplumsal çalışmalar derneği Ekrem BAYIK 23.05.2013 tarihli yazılı basın açıklamasına istinaden yeni bir açıklamada bulundu. 

Şehir içi ve şehir dışı yollarla ilgili bilgi verdikten sonra kalkınmış bir Şırnak güçlü bir Türkiye için herkesin seferber olması gerektiğini dile getirerek şöyle devam etti:
“23.05.2013 tarihinde Toplum-der olarak şehir içi ve şehir dışı yollarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak, ilgili hizmet kurumlarının vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi konusunda sitem ve taleplerimizi iletmiştik. Bu sitem ve taleplerimiz karşılık bulmadığı takdirde meşru zeminde demokratik haklarımızı kullanarak bozuk olan yollarımızda eylem yapmayı kararlaştırmıştık. Ancak hem şehir içi hem de şehir dışı yollarımızla ilgili çalışmalar şuan için başlamış durumdadır.

Bir hizmet kurumu olan Belediyemizden yapılmasına, onarılmasına yeni başlayan şehir içi yollarımızın gerekli standartlara uyularak yapılmasını rica ediyoruz. Ayrıca şehir içi ve şehir dışı yollarımızı dikkatsizce kullanarak deforme olmasına ve hazır beton araçlarından caddelere dökülmesine başta özel sektör olmak üzere Belediyemizden bu konuda bir çözüm bulmasını istiyoruz. 

İlimizin her konuda kalkınmasında birlik ve beraberliğimizi koruyalım.
Şehir dışı kara yollarımızla ilgili malumunuz bir yılan hikayesidir. Karayollarımızla ilgili sayın ulaştırma Bakanı çok konuda Şırnak halkına müjdeler getirdi. Bizlere verdiği mesajları konusunda ki samimiyetlerine de güveniyoruz. İlimizin hayatın her alanında gelişmesi, Şırnaklı vatandaşların refahı ve huzuru için hükümetin de ihtiyaç duyulan araç ve mekanizmayı, ihtiyaç duyulan finansmanı sağladığını düşünmekteyiz. Ancak söz konusu araç ve mekanizmanın, söz konusu finansmanın gerçektende ihtiyaç yerlerine ve ihtiyaç sahiplerine ulaştığı konusu şaibelidir.
Aslında vatandaş mağdur oluyorsa ve sivil toplum örgütleri bu konularda sitemlerini dile getiriyorlarsa bu şaibe doğru bir tespit anlamına gelmektedir. Söz konusu sitem ve mağduriyetlerde vatandaş ve sivil toplum örgütleri dikkate alınmadığı taktirde ilgili temsilciler şimdiden endişelenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü şuan için karşımızda kötü bir devlet ya da hükümet yok. Plan ve programlarında istikrarlı bir idari ve mali yapılanmaya sahip. Ama Şırnak hala yerel de sorun ve sıkıntılar yaşıyor ise; devlet ve hükümet de iyi ise; ihale devleti ve hükümeti temsil eden herkese kalmıştır. Şırnak artık kendini yenilemek istiyor. Şırnak artık üreten, eleştiren ve büyümek isteyen bir şehir. Şırnak artık bu makus kaderinden kurtulmak istiyor.
Sermaye güçlerine de bir mesaj, kamu ihaleleri tek gelir kaynağınız olmasın. Bir az da üretim olsun. Devletten ne zaman kadar besleneceksiniz. Bir az da devlet yaptığınız üretimden, yaptığınız ihracattan faydalansın…
Tabi ki bizler iyi niyetle sitem ve taleplerimizi dile getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz. Çünkü insan hizmet umduğu yerden elbette ki sitem de edecektir. Yetkili yerel aktörler; Ya kalkınmış bir Şırnak, güçlü bir Türkiye için bir yol bulsunlar ya da yoldan sonsuza dek çekilsinler…” Dedi…
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.