AK Partili Kadınlar Cudi Dağı'na Çıktı

Cudi Dağı'na giden AK Parti Kadın Kolları üyeleri, burada piknik yaparak, halay çekti.


Operasyon ve çatışmaların en sık yaşandığı bölgeler arasında ilk sıralarda yeralan Şırnak yakınlarındaki Cudi Dağı'na giden AK Parti Kadın Kolları üyeleri, burada piknik yaparak, halay çekti. AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Atan yaptığı konuşmada şunları söyledi:
''BU DAĞLARDA GENÇLERİMİZ ÖLMESİN''
"İnşallah en kısa sürede Cudi'nin tepelerine de çıkacağız. Bizim amacımız sayın Başbakanımız'ın başlatmış olduğu milli birlik ve beraberlik projesine destek çıkmak. Biliyorsunuz en çok bu dağlarda gençlerimizi kaybettik, gençlerimizi şehit verdik. En çok annelerimiz gözyaşı döktü. Kadınlarımız eşlerini kaybettiler. Büyüklerimize güveniyoruz. Bu projeye de destek veriyoruz. Anne ve gençler olarak biz istiyoruz ki, bir daha bu dağlarda gençlerimiz ölmesin. Biz istiyoruz ki bu dağlarda silah sesi gelmesin. İstiyoruz ki bu dağlarda artık şenlik sesleri gelsin, davul zurna sesi gelsin, halay sesi gelsin. Buradan herkese sesleniyoruz. Kürt'üyle, Türk'üyle, Çerkez'iyle bu proje bütün dünyayı ilgilendiriyor. O yüzden herkesin fikri düşüncesi ne olursa olsun bu projeye destek vermesini istiyoruz. Biz sonuna kadar başbakanımıza güveniyoruz ve diyoruz ki başbakanımız eğer isterse annelerimiz bu gözyaşı diner. İşte biz de anneler olarak diyoruz ki, biz sizinleyiz sizin arkanızdayız."
''İLK KEZ CUDİ'YE ÇIKTIM''
Pikniğe katılanlardan Hüsnüyle Sanır da 24 yaşında olduğunu, daha önce çatışmalara tanıklık ettiğini ve tehlikeli olduğu için Cudi Dağı'na çıkamadığını hatırlatarak, "Burada bulunmaktan çok memnunum. Şırnak'ta daha önce Cudi dağı, silah sesleri ile inliyordu. Cudi dağında şimdi anılarımız sevinç zılgıtlarıyla inleyecek. Ben 24 yaşındayım ama hiç buraya gelemedim. İlk defa görüyorum. Çok güzel yerler" dedi.
MARAŞ'TAN ŞIRNAK'A..
Yeter Atan ise, Cudi'nin eteklerinde piknik yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, benzeri etkinliklerin devam etmesi gerektiğini söyledi. Mihriban Kolcu da, "Kahramanmaraş'tan Şırnak'a geldik. Şu anda AK Parti'nin yaptığı bir etkinlik üzerine Cudi dağlarının eteklerine geldik. Piknik yapıyoruz. Pikniğimiz eğlenceli ve güzel" diye konuştu.
''HUZUR VE MUTLULUK VAR''
Sıdıka Sanır adlı kadın, "Biz grup olarak geldik. Biz çok memnunuz. Bu barış sürecinden dolayı çünkü, gerçekten artık bıkmıştık. Top, tüfek, biz televizyonları açamıyorduk. Çünkü korkuyorduk, sürekli olarak bir yerlerde olaylar yaşanıyordu. Ama şimdi huzur var mutluluk var" diyerek duygularını dile getirdi. - Şırnak
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.