Şırnak Valiliğinde Turizm Toplantısı

Şırnak Valiliğinde turizm toplantısı düzenlendi.

Şırnak Valiliğinde turizm toplantısı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, kurum müdürleri ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.
Baydaş, toplantıda yaptığı konuşmada,  Şırnak'ın turizm potansiyeli açısında oldukça zengin mirasa sahip bulunduğunu ve medeniyetlerin beşiği olduğunu dile getirdi.
Cudi ve Gabar Dağları'nda dağcılık yapılabileceğine dikkat çeken Baydaş, şöyle konuştu:
"Şırnak'ta inanılmaz bir kültürün üzerinde yaşıyoruz. Hz. Nuh'un mezarı var. Cizre'de bir kültür ve medeniyet birikimi üzerindeyiz. Diğer tarafta Beytüşşebap yöresinde yayla turizmi var. Buralar bakir sahalar. Yaylalar daha önce turizm açısından kullanılmış alanlar değil. Dağcılıkla ilgili her türlü faaliyete açık bir zemin var. Bunu nasıl değerlendirebiliriz diye bir beyin fırtınası yapmak istiyoruz."
Kültür ve Turizm Bakanlığının çözüm süreciyle bölgedeki turizm potansiyelini harekete geçirmek adına illerde toplantılar düzenlenmesi talimatını verdiğini kaydeden Baydaş, toplantıdan çıkacak önerilerin bakanlığa sunulacağını söyledi.
Baydaş, şunları kaydetti:
"Kültür ve Turizm Bakanlığımızın talimatıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri Ankara'da toplantıya davet ediyor. Toplantının gerekçesi çözüm sürecinin bölgedeki kültür ve turizme katkısı neler olduğudur. Çıkacak önerileri toparlayıp, sunum haline getireceğiz.  Kültür ve Turizm Bakanlığında yapacağı toplantıda, sizlerin de kanatlarını alarak ifade etmeye çalışacağız."
Toplantı, daha sonra basına kapalı sürdü. - Şırnak
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.