MAZLUM DER Diyabakır Şubesinin Andımız Kaldırılsın Kampanyası

Andımız ideolojik devlet algısını küçücük çocuklara dayatıyor
 MAZLUMDER Diyarbakır Şubesi'nin "Andımız kaldırılsın" adıyla 4 yıl önce başlattığı kampanya kapsamında Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada, "Andımız kaldırılsın" pankartı taşınırken, açıklamada konuşan MAZLUMDER Diyarbakır Şube yöneticisi Nurettin Bozkurt, andın içeriğinin Türkiye'nin çok kimlikli yapısına uymadığını belirterek, "Andımızdaki Türk ırkını esasa alan, Türkiye'deki diğer etnik kimliği görmezden gelen, hatta asimile sonucu doğurabilecek ifadeler olmakla birlikte ideolojik devlet algısını küçücük çocuklara dayatan beyanlardır" dedi. 

BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 29 ve TC Anayasası'nın 90. maddesine atıfta bulunan Bozkurt, şöyle devam etti: "BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne 1995 yılından bu yana taraf olan Türkiye, öğrenci andını okutmak ve anadilde eğitim hakkını yasaklayıcı uygulamaları başta olmak üzere bir çok uygulamasıyla sözleşme hükümlerini ve kendi anayasasını ihlal etmektedir. Bu andın okutulmasına katılan tüm yetkiler de suç işlemektedirler. Mevcut hükümet 11'inci yılına giren iktidarı ile birçok temel sorunun aşılması konusunda olduğu gibi halen yürürlükte olan ve faşist devlet uygulamalarına en bariz uygulaması olan öğrenci andını kaldırmamakla bu anlayışla ortak hale gelmiştir."

Bozkurt, Türkiye'nin kendi farklılıklarıyla barışması, dini, ideolojik ve etnik grupların haklarını gözetmesi gerektiğini belirterek, hükümetin asimilasyoncu, inkarcı ve kibirli anlayışı terk etmesi gerektiğinin altını çizdi.
Beğendiyseniz Tıklayınız :

Yorum Gönder

 
Bizi Takip Etmeye Devam Edin
Copyright © 2011-2013. Şırnak Press
Lütfen Alıntı Yaptığınız Takdirde Sayfamızı Kaynak Gösteriniz Aksi Takdirde
Kaynak Göstermeden Yazıları, Yayınları, Haberleri...Vs Paylaşanlar Hakkında Hukuki İşlem Başlatılacaktır.